Cum să alegi o canapea extensibilă?

In: Canapele
Cum să alegi o canapea extensibilă?

Canapeaua este una dintre cele mai întrebuințate piese de interior ale oricărei locuințe. Aceasta poate servi drept pat de dormit cât și un loc pentru relaxare sau să devină un spațiu suplimentar pentru stocarea lucrurilor. Dar, pentru a alege cea mai bună canapea extensibilă, trebuie să fiți atenți la câteva detalii, care vor fi descrise în articolul nostru.

1. Ce funcții va îndeplini canapeaua?

În primul rând trebuie să alegeți atent locul în care patul va fi amplasat și rolul pe care îl va avea acesta: fie va fi amplasat în living și va fi folosit de gazde în mod constant pentru odihnă și numai ocazional va fi extins ca un pat pentru oaspeți, fie va fi utilizat în mod regulat ca un loc de somn zi de zi. În primul caz, cerințele pentru mecanismul de extindere a canapelei sunt minime, dar pentru umplutura acesteia – foarte mari, deoarece canapeaua va trebui să reziste constant la utilizarea zilnică. Canapele, care vor servi ca loc pentru somnul zilnic, trebuie să fie foarte ușor extensibile - acesta fiind cel mai important parametru. Dacă credeți că pentru aranjarea canapelei veți face un efort semnificativ sau dacă procedura însăși nu este foarte convenabilă și consumatoare de timp, atunci este mai bine să renunțați la un astfel de model. Este necesar să țineți aminte că veți repeta acțiunile de pliere și aranjare de două ori pe zi. Fiabilitatea și longevitatea mecanismului însuși devine aici cei mai importanți parametri.

2. Care sunt materiale cadru pentru o canapea extensibilă?

În cazul în care canapeaua este selectată pentru a fi transformată în mod regulat într-un loc de dormit, atunci ar trebui să fie cât mai confortabilă, atât în poziția pliată, cât și în cea desfășurată. Puteți testa canapeaua dorită chiar în magazin, așezându-vă și relaxându-vă pe ea. De asemenea, trebuie să acordați atenție la caracteristicile cadrului, care pot fi realizate fie din lemn de stejar, fag sau fie din mesteacăn – care reprezintă cea mai bună opțiune. De asemenea puteți opta pentru cadru din placaj - opțiune mai ieftină, dar nu mai rea în calitate. Cadrul MDF sau PAL este puțin probabil să servească mai mult de zece ani: această opțiune mai bine să fie respinsă în totalitate.

3. Care este cea mai bună umplutură pentru o canapea?

Oricare ar fi scopul pentru care achiziționăm o canapea, umplutura acesteia ne interesează cel mai mult, deoarece de ea depinde, cum își va păstra canapeaua forma și cât va rezista în timp. Majoritatea recomandărilor se refer la alegerea materialelor naturale, cum ar fi pâslă, bate, latex, deoarece acestea nu se distrug și, prin urmare, cu ele sunt mai multe șanse de utilizare îndelungată a mobilierului. Materialele sintetice includ cauciuc spumant, poliuretan și spumă poliuretanică, care reduc în mod semnificativ prețul întregului produs. În orice caz, este necesară acordarea atenției sporite la densitatea materialului de umplutură și de a opta pentru unitățile din spumă de poliuretan sau latex. Spuma însă, nu va fi capabilă pentru utilizarea pe o lungă perioadă de timp și își va pierde forma originală.

Designerii de interior vă sfătuiesc să cumpărați canapele de culori neutre și tonuri pastelate, care arată bine în orice interior. O astfel de canapea poate fi ornamentată cu perne sau mantii.

Baumall.ro vă oferă o gamă variată de mobilier confortabil și modern. Oferta de mobilă cuprinde canapele, colțare, fotolii, paturi pentru copii, scaune pentru copii și seturi de mobilă pentru întreaga casă.  Mai multe detalii și prețurile puteţi găsi aici: MOBILIER IASI.

Labels: Canapele extensibile Iasi, coltare extensibile Iasi

Tag-uri Mobila

Lasă-ne comentariul tău